Thursday, January 17, 2013

Lagu Hits Cakra Khan, Harus Terpisah...

Assalammualaikum dan selamat tengah hari...


Artis dari Seberang iaitu Cakra Khan yang lagu Hitsnya kerap diputarkan di corong-corong radio, Harus Terpisah. (Sumber : aelovebel.blogspot.com)Kenal tak artis ni? EH mula mendengar lagu Harus Terpisah ini daripada Cakra Khan di radio Suria FM bila layan L.O petang-petang yang mendamaikan. EH sangkakan artis ni dari Malaysia. Salah sangkaan EH rupa-rupanya. Heheeee  Nama penuh artis yang berusia 21 tahun ni ialah Cakra Konta Paryaman. Lahir pada 27 Febuari 1992 berbintang Pisces.Anak bongsu daripada dua orang adik beradik yang sedang mengikuti pengajian di Sekolah Tinggi Musik Bandung dalam jurusan Seni Vokal.


Mungkin lagu ni sesuai untuk sesiapa yang ada konflik dengan pasangannya. Jangan buang masa. Jom kita layan lagu Cakra Khan. Mari!Pelantun vokal yang sangat hebat daripada Cakra Khan dengan lagu yang sangat mendayu-dayu lirik lagunya iaitu Harus Terpisah...
Semoga dengan kehadiran penyanyi baharu dari Indonesia ini dapat memberi inspirasi kepada komposer di Malaysia untuk menghasilkan karya seni yang lebih baik dan bermutu lagi. Ok semua, sekian dan sayonara!Kulit album Cakra Khan. 
Twitter fans : @CakraHolic
Twitter officeial : @CakraKhanz  Foto Cakra Khan
 (Sumber : aelovebel.blogspot.com)EH : Adakah Cakra Khan berdarah campuran?

 

6 comments:

 1. suka sangat ngan cakra khan... best giler lagu ni. song of the yeaaar!!!

  ReplyDelete
 2. Cakra khan asli orang sunda,Indonesia.

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. "Mungkin lagu ni sesuai untuk sesiapa yang ada konflik dengan pasangannya."

  Kalau buat gue, sih, lagu ini seolah curahan hati keputus-asaan kami (Indonesia) tentang "hubungan kita" (Indonesia-Malaysia).. ha ha..

  "memang kita tak kan menyatu.. "

  ReplyDelete
 5. aku sih tetap anggap malaysia, singapura dan brunei tetap saudara serumpun. Jangan mau di adu domba hehe...

  ReplyDelete