Sunday, October 14, 2012

Program Finishing School Siri 1

 Pelbagai maklumat yang diperolehi dalam slot Persediaan Menghadapi Sesi Temuduga..Salam dan holahai...
Selamat beristirehat di hari minggu ni. Semalam EH dan Geng Ekstrovert EH diwajibkan menghadiri Program Finishing School siri 1 yang dianjurkan oleh Unit Kaunseling & Kerjaya UPSI. Program tersebut dijalankan di Bilik Seminar Bangunan Bitarasiswa.Rajin pulak nak update blog hari ni dalam slot Bimbingan & Kaunseling.


Walaupun dari pagi sampai ke petang mengikuti program ni, tapi banyak input yang diperolehi dari panel penemuduga sebenar dan pegawai dari Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP). Selain batch kaunseling, program pendidikan KH, Seni dan Muzik turut menghangatkan perkongsian pendapat. Kecoh juga bilik seminar tu semalam...Hotz!


Sempat singgah ke Pasar Malam dan makan KFC selepas program ni selesai. Lepak santai bersama bakal cikgu-cikgu Nuzik...


Sebenarnya program ni bertujuan untuk memberi pendedahan dan pengetahuan kepada graduan UPSI mengenai kerjaya seorang guru selepas tamat belajar nanti. Sebab tu ada slot Simulasi Menghadiri Temuduga. Program ni ada lagi dua siri yang perlu EH ikuti sebagai syarat untuk bergraduasi.Susah nak jumpa macam gini masa sem akhir ni. Semua sibuk dengan tugasan yang banyak. Pelajar muzik pun akui jugak...heheeeApa pun EH boleh bagi 6 per 10 bintang berdasarkan penilaian terhadap program ni. Paling suka sekali dapat bersoseh-soseh dengan member-member seperjuangan ni masa pergi Pekan Tg. Malim. Jarang jumpa dorang kat kampus. Masa yang ada ni digunakan sebaik mungkin. Cayok kawan-kawan! Ok la nak permisi dulu. Sayonara....


Menarik Untuk Dibaca (Sila Klik)
Program Finishing School Siri 2
Program Finishing School Siri 3 EH : Masa praktikum kena handle Minggu Kerjaya SMKBS...No comments:

Post a Comment