Sunday, February 13, 2011

Masa Untuk Minum Air Masak


MASA UNTUK MINUM AIR MASAK

Bila masa yang paling bagus untuk minum air? 


Semua orang tahu, minum air adalah sangat penting dan sangat baik untuk kesihatan. Tapi adakah anda tahu bilakah masa yang PALING BAIK untuk anda minum air?


Air di sini bukannya air kopi, air teh atau atau air yang berperisa. tetapi air di sini adalah AIR MASAK! Jangan salah faham pulak ye. Ok, berbalik kepada persoalan tadi, bilakah masa paling bagus untuk minum air?

Minumlah air secukupnya...

Percaya atau tidak, pengambilan air dalam masa yang tepat boleh memberikan kesan yang optimum kepada kesihatan badan.

Berikut ini adalah masa minum air yang PALING BAGUS seperti yang di syorkan oleh pakar-pakar perubatan.


Minum dua gelas air masak SELEPAS BANGUN TIDUR. Ianya membantu mengaktifkan organ dalamanMinum segelas air masak 30 MINIT SEBELUM MAKAN. Ianya membantu penghadaman dan membuatkan perut lebih bersedia memberi ruang untuk kemasukan makananMinum segelas air masak SEBELUM MANDI. Ianya membantu pengaliran darah dan mengurangkan tekanan darahMinum segelas air masak SEBELUM TIDUR. Ianya dapat mengelakkan terkena strok dan serangan jantung ketika tidur.


Kesimpulannya, kita sangat digalakkan untuk minum air masak yang secukupnya untuk kesihatan badan kita. dan masa yang dinyatakan di atas adalah MASA PALING BAIK untuk minum air kerana tubuh manusia mengandungi 70 peratus air..... dan bendalir sangat penting bagi mengaktifkan sel tubuh...


Persoalannya sekarang, berapa gelaskah anda minum air masak dalam sehari? bila anda minum air masak? lepas makan? adakah masa minum itu sesuai?


No comments:

Post a Comment